Decobase, basismortel

Decobase:

Uitvlakmortel op basis van zuivere kalk (raaplaag), witte cement en speciaal geselecteerde zanden.

Omschrijving:

Decobase is een duurzame 2 komponenten witte uitvlakmortel op basis van zuivere witte cement, met toevoeging van kwartszand, geselecteerde silicen en additieven die een goede hechting en verwerkbaarheid bewerkstelligen.

Let op: voor elke afwerking; microcement, microbeton of porcelane is een eigen Decobase variant.

Dankzij de hoge dampdoorlaatbaarheid is Decobase een ideale onderlaag voor allerlei decoratieve minerale afwerkingen.

Decobase is gemakkelijk verwerkbaar en vermindert onregelmatigheden in de ondergrond. Door zijn groot hechtvermogen kan de uitvlakmortel Decobase aangebracht worden op vrijwel iedere ondergrond. Het product hardt redelijk snel uit en heeft een hoge mechanische weerstand (extra te versterken met wapeningsvezel); het zorgt voor een perfecte reguliere basislaag.

Door de toevoeging van zgn construction fibers  (wapeningsvezel) wordt de sterkte extra vergroot. (globaal 25-125 gram per verpakking Decobase, afhankelijk van type vezels en gewenste sterkte.)

Decobase is hitte bestendig tot 200 graden Celsius

Decobase wordt gebruikt bij restauratie, renovatie of nieuwbouw, al of niet om bestaande bepleisteringen uit te vlakken.

Decobase corrigeert onregelmatigheden in grondmortels.

Afwerking/Belangrijke voordelen

Decobase is een hecht- of grondlaag die gebruikt wordt op elke synthetische ondergrond, op silicaat gebonden plaatmaterialen of op onregelmatige minerale structuren en cement. Decobase kan zowel binnen als buiten worden toegepast, bij temperaturen tussen + 5° C en + 40°C.

De ondergrond moet zuiver zijn, vrij van stof, loszittende delen, vetten etc.

Aanbevolen wordt om hechting promotor (HP1) van DC Design Beton B.V. te gebruiken als voorstrijk middel, sterk hydrofoob.

Decobase wordt aangebracht in 2 lagen, in random bewegingen met een plakspaan tot een gesloten oppervlak. De totale dikte van de Decobase-laag bedraagt 2 à 3 mm.

 In specifieke gevallen kan Decobase worden gebruikt als eindlaag, hierbij worden 3 lagen Decobase gezet; 1 vezelversterkt en 2 standaard.

 

Huidcontact vermijden door middel van handschoenen, beschermende arbeidskleding en oogcontact vermijden d.m.v. veiligheidsbril.

Bij contact met de huid onmiddellijk spoelen met veel water.

Buiten bereik van kinderen houden.

Technische productinformatie:

Soortelijk gewicht: 1800-2000 kg/ m3

pH: > 12-13.

Mechanische sterkte Decobase, variërend van 40-90 N/mm2 (microcement, microbeton, porcelane)

Verharding: 3-5 uur na het aanbrengen, afhankelijk van de ondergrond, temperatuur en vochtigheid.

Verbruik: ca. 2 à 2,4 kg/m².

Verpakking: emmers van 22 of 24 kg.

Korrelgrootte: maximaal 0,8 mm.

Opmerking:

In geval van twijfel over de ondergrond, raadpleeg onze adviseur.

De door ons gegeven adviezen en werkmethoden worden altijd afgegeven in goed vertrouwen en op basis van de laatste ontwikkelingen van onze producten.

Wij garanderen een constante kwaliteit van onze producten, maar kunnen nooit enige aansprakelijkheid aanvaarden in verband met de toepassing ervan.

 

Voor technische informatie neemt u contact op met DC Design Beton B.V.            +31 85 8771568 of per mail: info@designbeton.nl