Microbeton wanden

Voor een echt mooie wandafwerking is microbeton een geweldige keus, zowel in natte (badkamers, toilet, keuken) als droge ruimtes.

Om microbeton wanden te kunnen maken moeten uw muren of wanden aan een paar eisen voldoen:

microbeton wanden
microbeton wanden in de slaapkamer.
  • wanden moeten droog zijn
  • wanden moeten redelijk schoon zijn, vrij van vet en vervuilingen
  • wanden moeten draagkrachtig zijn
  • wanden moeten redelijk vlak zijn, bijv. een gemetselde muur (schoon metselwerk) zal eerst uitgevlakt moeten worden, dit kan uitstekend met bijv. een kalkmortel
  • wanden die met gips gestuukt zijn moeten terdege worden voorbehandeld; minimaal 2 applicaties Hechtingpromotor (HP1) gipswanden horen niet in natte ruimtes.

Microbeton wanden kenmerken zich door een relatief rustige tekening in vrijwel elke gewenste kleur, zoekt u daarentegen een wat forsere tekening of meer structuur dan zijn Microcement wanden de oplossing.

Grote voordeel van microbeton wanden is het ontbreken van voegen en naden, hierdoor zijn microbeton wanden erg hygiënisch en zeer onderhouds vriendelijk.

De totale opbouw van microbeton wanden is globaal 4 mm dik vanwege de opbouw van het systeem; wanden worden net als microbeton vloeren opgebouwd, dwz dat de wanden worden voorbehandeld met hechting promotor, voorzetmortel Decobase en hierna worden afgewerkt met microbeton.

Hydrofobering van microbeton wanden is in droge ruimtes niet noodzakelijk en de afwerking met PU lak is niet noodzakelijk. (wel sterk aan te bevelen ivm. schoonhouden) evt. kan er bij wandafwerking gekozen worden voor 1 komponent PU.

Wat microbeton wanden in bedrijfsruimtes erg mooi kan maken is het laten aanbrengen van een logo of tekst in de microbeton wandafwerking.

Ondanks dat microbeton als materiaal zeer sterk is, moet er aan een aantal criteria worden voldaan; de opbouw van microbeton is evenals de opbouw van microcement heel belangrijk voor het slagen van een project.

Zowel wanden als vloeren moeten worden opgebouwd met een minimale laagdikte van 3-4 mm, zowel microcement als microbeton zijn en blijven kalkcementmortels en deze moeten carboniseren, om de carbonisatie zijn tijd te geven (nodig voor de juiste uitharding) is het noodzakelijk om op te letten dat de laagdikte genoeg is. (bij dunnere lagen, gaat de uitharding te snel en wordt microcement of microbeton bros en loopt u het risico op scheurtjes en barstjes)